luni, 23 februarie 2015

Cutia cu surprize pentru copii si bebelusi


De cate ori nu s-a intamplat sa ai nevoie de ceva mai mult timp pentru a mai rezolva din treburile casnice sau pentru alt gen de activitate?
 Si pentru mine mereu a fost o provocare sa ii gasesc o activitate fetitei mele, mai ales atunci cand nu mergea dar putea sa stea foarte bine in sezut. Aveam nevoie de o jucarie care sa ii mentina atentia pentru macar jumatate de ora, iar asta este aproape imposibil pentru un bebelus. Solutia gasita... mai multe jucarii pe care sa le descopere singurica pe rand si care sa o tina ocupata mai mult timp. Asa ca, uite o idee despre cum sa ii oferi o activitate interesanta bebelusului tau incepand de la varsta de numai 6 luni, gasesti o cutie care sa fie suficient de mare si in ea pui cateva jucarii care stii ca in mod normal ii atrag atentia bebelusului si in plus poti cauta prin casa tot felul de obiecte care ar putea sa trezeasca interesul (sa fie sigure si curate pentru ca vor fi bagate in gurita):
  • lingura sau lingurita;
  • bidon, sau orice recipient din plastic care ar putea fi analizat in siguranta de cel mic, pahar din carton sau plastic;
  • sosetele sau batiste sau orice prosop mic;
  • cutii din metal, atentie sa nu prezinte riscul de a se taia, poate fi o cutie mica de cafea;
  • inele de dentitie;
  • jucarii pentru imbunatatirea motricitatii fine sau carti cu pagini cartonate pentru a putea fi rasfoite de un bebe;
  •  borcanele mari in care au fost medicamente, dar golite si spalate, poti face si o jucarie zornaitoare cu un astfel de borcanel in cazul in care capacul poate fi inchis foarte bine astfel incat sa nu poata fi deschis de cel mic, iar daca procedezi asa este de preferat sa supraveghezi jocul celui mic. 

O astfel de cutie cu surprize asa cum o numesc eu, poate fi folosita si pentru copii mai mari, important este sa ii schimbi continutul in functie de varsta.
Acum fiica mea are in cutie mai multe jucarii care o ajuta sa invete despre animale,are carti si masinute, omuleti care pot fi dezmembrati, tot felul de cartonase cu animale care sunt din colectiile diferitelor lanturi de magazine.

 Dupa varsta de un an poti sa diferentiezi cutiile dupa tipuri de activitati sau/si dupa tipul abilitatii care urmareste sa o dezvolte. Acum avem o cutie pentru colorat, una pentru pictura, pentru construit, cea cu formele geometrice de baza si inca una pentru dezvoltarea vorbirii (chiar daca nu are acum prea multe cuvinte pe care sa le pronunte – avem planse cu animale dupa care a invatat sa imite sunetele scoase de animale, unele obiecte etc. ) si urmeaza cat de curand sa facem una pentru matematica in prima faza doar pentru a recunoaste numerele, ulterior sa invate si sa inumere.
 
Acum poti, in functie de ceea ce prefera copilul tau, sa ii faci o cutie cu surprize care sa il tina ocupat suficient timp sa te poti relaxa si tu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu