sâmbătă, 14 februarie 2015

Avizat copiilor peste 3 ani sau… hai sa ne jucam de Sf. Valentin

                                                                       
Nu sunt o persoana romantica si nici genul care sarbatoreste aceasta zi a occidentului, o consider doar o zi speciala pentru cresterea vanzarilor de orice fel. Chiar daca aveti aceeasi opinie, sau nu, asta nu inseamna ca nu putem folosi aceasta zi ca un foarte bun prilej de a invata prichindelul sa-si exprime dragostea. Aceasta zi este o ocazie perfecta sa ii explici ca este sanatos sa isi exprime verbal sentimentele pozitive sau negative .


Si, pentru a avea o zi si mai memorabila pentru prichindel poti sa ii transmiti toate aceste informatii pretioase printr-un joc de creatie si sa faceti impreuna , de exemplu o felicitare in forma de inimioara sau in orice alta forma doresti, important este sa va folositi inspiratia si sa lucrati impreuna la acest mini proiect de Sf. Valentin, in felul acesta ai timpul necesar sa ii vorbesti despre sentimente si poti sa dai ca exemplu , momente din viata ta -cu trairi emotionale intense - astfel copilul va simti ca are loc o confesiune, si chiar daca iti pare ca nu prea intelege foarte bine morala povestioarei, sigur isi va aminti de ea cand se va intalni si el cu o situatie similara. Sau, poti foarte bine sa te apropii mai mult de copilul tau oferindu-i ajutorul tau sa faca o felicitare pentru un/o coleg/(a) pentru care are sentimente de simpatie, dar ai grija sa nu fii prea iscoditoare pentru ca sigur nu iti va povesti nimic daca pui prea multe intrebari, lasa discutia sa vina de la sine, nu fortat, iar de data aceasta tu vei fi cea care va primi informatii importante.



Eu am facut o felicitare in forma de inima cu doi fluturasi lipiti, care au fost facuti prin tehnica origami. Nu am lucrat impreuna cu fiica mea, pentru ca este prea mica, dar astept cu nerabdare momentul in care vom face felicitari sau invitatii pentru petreceri.
Mai jos am povestit despre pasii urmati cand am facut felicitarea, am atasat si cateva poze care sper eu, sa fie de ajutor .

Am indoit la mijloc o coala de carton si am desenat pe ea o inima dupa care am decupat.


         












Pentru a fi mai creativa, am ales sa lipesc doi fluturasi facuti din hartie, dar poti lipi absolut orice, pentru amandoi este momentul potrivit  sa dati frau liber imaginatiei.

Pentru un fluturas ai nevoie de o foaie in forma de patrat, eu am folosit resturi de hartie pentru impachetat cadourile. Am indoit patratul pe diagonale, vezi linia punctata.













Am facut un triunghi ca in poza de mai jos, dupa care am indoit colturile care au fost rotunjite dupa aceea.






 In partea opusa marginelor care au fost rotunjite si indoite, se va indoi coltul corespunzator mijlocului patratului initial ca in poza, dupa care se fixeaza pentru a forma fluturasul pe care l-am lipit pe felicitare. Am mai facut o inimioara mica din resturile mici de hartie , iar pe margine am presarat peste putin lipici incolor confetii facute tot din resturile ramase.



Asa ca, nu mai sta pe ganduri si... hai la joaca!
 



 
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu