joi, 5 noiembrie 2015

Avem nevoie de schimbari mici pentru a schimba o natiune


Poate pare ciudat sa apara o astfel de postare aici, unde in mod normal ar trebui promovate doar idei despre jocuri si jucarii educative. Ceea ce urmeaza sa spun este punctul meu de vedere cu privire la ceea ce se intampla in tara noastra acum. In astfel de momente de tristete pentru toata lumea, cuvintele sunt de prisos, nimic nu mai poate aduce inapoi sufletele care au pierit intr-o asemenea catastrofa.

Este pacat ca a trebuit sa se intample o astfel de tragedie pentru a ne face sa reactionam. Este momentul sa facem o schimbare si pana la schimbarea majora a puterilor politice - pentru ca in acest moment sunt care mai de care mai colorata si mai pestrita- ar fi bine sa incepem sa ne schimbam noi. Sa incepem cu cele mai mici schimbari, care adunate pot aduce schimbarile majore. Intr-adevar, rezultatele nu vor fi vazute imediat, insa le putem schimba viitorul copiilor nostri doar daca incepem noi acum. 

Sa incepem sa ne schimbam pe noi insine. Sa fim mai corecti fata de copii, fata de sot/sotie, fata de iubit/iubita, parinti/surori etc. Sa ne respectam unii pe altii, sa respectam legile si drepturile oamenilor (ale noastre pana la urma), sa respectam legile tarii in orice circumstanta am fi. Sa renuntam la spaga data pentru a obtine ceea ce ar trebui sa obtinem in mod gratuit : un loc pentru copilul nostru la gradinita, cresta, atentie in spitale, pentru serviciile primite in cadrul administratiile publice si asa mai departe.
Doar daca incepem noi sa nu mai sustinem astfel de actiuni vor renunta si ei sa le mai solicite. Stiu pare poetic si plin de naivitate ceea ce spun, insa printr-un astfel de comportament ne putem educa pe noi ca tara si viitorul  acestei tari poate fi schimbat, doar incepand din acest moment.

Am vazut in ultimele zile ca nu suntem doar o mana de oameni care visam la o tara mai buna, suntem multi si este clar ca vrem sa schimbam  ceva mai mult decat un guvern, vrem sa schimbam un sistem bolnav care nu ne aduce decat nemultumiri si frustrari. Acum este momentul nostru, al tuturor sa facem o schimbare la nivel national dar si in vietile noastre, putem incepe prin a iesi in strada si prin a ne invata urmasii sa traiasca dupa anumite principii. Sa ii invatam ca adevarul si dreptate inving intotdeauna, ca respectand pe cel de langa noi ne respectam pe noi insine. Doar astfel ne putem reabilita natiunea asta stricata si distrusa de prea multi corupti, mincinosi si egoisti.

Altruismul este o atitudine ce poate fi educata  si implementata copilasilor nostri inca de cand sunt doar bebelusi, pentru ca ei se nasc cu suflete pure si neatinse de invidie si egosim. In ultimele zile am vazut ca sunt atat de multi romani care au fost acolo sa isi ofere ajutorul neconditional si fara sa fie interesati de mediatizarea faptelor lor. Asta nu poate decat sa ma bucure si sa imi aduca speranta in suflet.

Asa ca se poate, avem resursa cea mai importanta pentru schimbare - resursa umana nealterata inca exista.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu